Knäck var något som efterfrågades av flera innan första luckan öppnades. Här i mikrovariant, men vill man hellre göra större sats på en gång eller hellre kokar i kastrull så går det utmärkt, koka tills termometern visar ca 120 grader och knäcken klarar kulprovet .
Här kommer först ett grundrecept och därefter ett par olika förslag på hur man kan variera knäcken.
Microknäck - grundrecept ca 30-35 st
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl kokosmjölk
Blanda alla ingredienser i en mikrosäker kanna/skål med höga kanter. Mikra på full effekt 4 minuter. Ta ut och rör om och mikra ytterligare 4 minuter på högsta effekt. Ta ut och rör om. Testa med kulprov. Mikra ca 1 minut i taget och testa med kulprov mellan tills den klarar kulprovet.
(I min mikro på 800W tar det knappt 10 min sammanlagt i tid inne i mikron).
Rör ev ner någon smaksättning och häll upp i formar och ställ för att stelna.
Istället för mandel:
Rör ner ½ dl hackade solroskärnor
Pepparkaksknäck:
Rör ner 1 tsk pepparkakskrydda
Kokosknäck:
Rör ner ½ dl kokosflingor, dekorera ev med några kokosflingor ovanpå
Polkaknäck:
Rör ner 2-3 droppar pepparmyntsolja/pepparmyntsarom i smeten, garnera med lite hackade polkagrisar ovanpå.
Kokosknäck till vänster och pepparkaksknäck till höger
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar