söndag 30 maj 2010

Födelsedagsmiddag - grillade lammspett & potatissallad

Lite födelsedagsmiddag en dag i förväg blev det igår. På bordet hamnade det grillade lammspett, grillade grönsaksspett (cocktailtomater, squash & paprika i två färger), lite blandad grönsallad, majskolvar (som av tidsekonomi och platsbrist på grillen kokades istället för att grillas) och potatissallad.



Lammköttet marinerades med olivolja, en skvätt balsamvinäger, lite salt & peppar och sen ganska mycket vitlök & färska örtkryddor. Grönsaksspetten penslades med lite olja och sen lite flingsalt.

Potatissallad med balsamvinäger

ca 10 medelstora kokta potatisar
10 cocktaitomater
1 rödlök
2 avokado
½ paprika
ev 1-2 nävar ruccola, babyspenat eller liknande

Dressingen:
1½ dl olivolja
½ dl balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
1 tsk senapspulver
ca ½ dl hackade färska örtkryddor (basilika, oregano, dragon tex) eller 2-3 tsk torkade
Salt och peppar

  • Finhacka eller pressa vitlöken och hacka färska örtkryddor och blanda med övriga ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  • Strimla rödlöken och paprikan. Halvera cocktailtomaterna. Dela avokadon, ta bort kärnan, dra av skalet och skär i bitar och dela potatisen i bitar. 
  • Blanda ner allting i dressingen. Avsluta med att ev blanda ner lite späda salladsblad, tex ruccola, babyspenat etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar