torsdag 2 december 2010

Lucka 2 - Bountybollar

Bountybollar
200 g riven kokos
4 dl florsocker
6 msk mjölk- & sojafritt margarin*
6 msk kokosmjölk
200 g mjölk- & sojafri choklad* eller mindre efter eget önskemål

* kontrollera innehållsförteckningen så att det inte innehåller något du inte tål

Lägg kokosen i en skål, sikta ner florsockret så det inte är klumpar och blanda om. Smält margarinet och tillsätt margarin och kokosmjölk i skålen och arbeta ihop till en smet.

Gör små bollar och lägg i småbrödsformar. Ställ kallt för att stelna.

Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta upp kokosbollarna ur formarna, doppa i den smälta chokladen och lägg tillbaka i formarna för att stelna. Förvaras svalt.

Om man vill vara lite ekonomisk och inte slösa på choklad som vanligtvis är betydligt dyrare än blockchoklad och liknande, men ändå vill ha dem lite chokladiga så kan man ta en mindre mängd choklad och istället ringla  eller spritsa lite smält choklad över bollarna där de ligger i formarna. De går naturligtvis att äta även som de är utan chokladdopp.

(bild kommer så snar jag fått ordning på kortläsaren på datorn, vilket får bli efter dagens jobb)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar