torsdag 30 juli 2009

Kokoschokladkaka med zucchini

En väldigt lättgjord och saftig kaka.


Chokladkokoskaka med zucchini

3 dl riven kokos
2 dl Maizena majsstärkelse
1½ dl råsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk FiberHusk
½ dl kakao
400 g skalad zucchini/squash
½ dl neutral olja, t ex raps, solros

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Riv zucchinin på den fina sidan på ett rivjärn. Blanda ner zucchinin i skålen, tillsätt oljan och arbeta ihop till en ganska tjock smet. Låt vila ca 5 minuter så att kokosen får svälla lite. Stjälp upp smeten i en oljad och potatismjölad bröd- eller springform. Grädda mitt i ugnen, 200 grader ca 30 minuter tills provstickan känns torr.

Gräddar man den istället i en större form, typ liten långpanna som man lagt ett bakplåtspapper i så kan man sen när kakan har svalnat röra ihop lite mjölk- & sojafritt (fast) margarin, florsocker, kakao och lite havre-/risdryck eller kokosmjölk till en glasyr som breds över kakan och sen dekoreras med riven kokos eller strössel (OBS! Kolla innehållsförteckningen!) till en variant av kärleksmums, fast med kokos även i själva kakan. Grädda då i lite lägre temperatur (175 grader ungefär och ev lite kortare tid, känn med provsticka när kakan är klar.