Chokladkokoskaka med zucchini
3 dl riven kokos
2 dl Maizena majsstärkelse
1½ dl råsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk FiberHusk
½ dl kakao
400 g skalad zucchini/squash
½ dl neutral olja, t ex raps, solros
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Riv zucchinin på den fina sidan på ett rivjärn. Blanda ner zucchinin i skålen, tillsätt oljan och arbeta ihop till en ganska tjock smet. Låt vila ca 5 minuter så att kokosen får svälla lite. Stjälp upp smeten i en oljad och potatismjölad bröd- eller springform. Grädda mitt i ugnen, 200 grader ca 30 minuter tills provstickan känns torr.
Gräddar man den istället i en större form, typ liten långpanna som man lagt ett bakplåtspapper i så kan man sen när kakan har svalnat röra ihop lite mjölk- & sojafritt (fast) margarin, florsocker, kakao och lite havre-/risdryck eller kokosmjölk till en glasyr som breds över kakan och sen dekoreras med riven kokos eller strössel (OBS! Kolla innehållsförteckningen!) till en variant av kärleksmums, fast med kokos även i själva kakan. Grädda då i lite lägre temperatur (175 grader ungefär och ev lite kortare tid, känn med provsticka när kakan är klar.
Detta är en kaka som vinner på att "mogna", smakar bättre dagen efter bak än som pinfärsk ur ugn.
SvaraRaderaDetta är en kaka som vinner på att "mogna", smakar bättre dagen efter bak än som pinfärsk ur ugn.
SvaraRadera