tisdag 14 december 2010

Lucka 14 - Nigellas julskinka

Recept och recept, idag får det bli en kort beskrivning av principen för julskinkstillagning  här hemma. Den är hämtad från Nigella, vilket jag blev tipsad om för ett par år sedan via ett forum på nätet. Det lät så skumt så att jag var helt enkelt tvungen att testa och sen dess så finns det bara ett sätt som används här hemma, blev den godaste julskinka som jag ätit och verkligen supersaftig och inte minsta tendens till att bli torr även om den ett år råkade få koka lite för länge så att innertemperaturen blev för hög.

Helt enkelt så går det till så att man kokar julskinkan enligt normalt tillagningssätt för att koka julskinka (slå upp vilken hyfsad baskokbok som helst för beskrivning), MEN med den skillnaden att man istället för att koka skinkan i vanligt vatten så kokar man den i Coca-Cola (vanlig, ingen lightvariant med div sötningsmedel utan vanligt socker ska det vara i den)! Bara att lägga skinkan i en stor gryta, in med stektermometern till mitten i den tjockaste delen av skinkan och häll på Coca-Cola så att det täcker skinkan och sen i med en  gul lök, ett par lagerblad och några pepparkorn och koka tills skinkan uppnår önskad innertemperatur.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar