måndag 13 december 2010

Lucka 13 - Ris á la Malta

Ett måste till jul enligt många. Tål man inte citrusfrukter så kan man byta ut apelsinen mot tex hallon eller mango.

Ris á la Malta 4 personer
2 1/3 dl kokosmjölk
2 gelatinblad
1 dl grötris
ca 1 l vatten
2-3 msk florsocker (efter egen smak)
1-2 tsk vaniljsocker (efter egen smak)
1-2 apelsiner eller 1 avrunnen burk mandarinklyftor eller knappt 2 dl hallon eller mango

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Häll kokosmjölken i en skål. Smält gelatinbladen på svag värme tillsammans med ca 2 matskedar av kokosmjölken. Rör ner det smälta gelatinet i kokosmjölken och ställ kallt så gelatinet får stelna.

Koka upp vattnet och lägg i grötriset. koka under locka ca 20 minuter tills riset är mjukt. Häll av vattnet och skölj med kallt vatten.Låt rinna av ordentligt i ett durkslag.

Rör ner socker, vaniljsocker och riset i den förtjockade kokosmjölken. Skala apelsinen och klipp apelsinklyftorna i småbitar/häll av mandarinklyftorna/tina hallon /mango. Vänd ner frukten i kokosmjölks-risblandningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar