söndag 27 juni 2010

Midsommarpicknick

Midsommarhelgen är så gott som över nu och läge att försöka komma ikapp lite här i bloggen. Blev inget direkt stort och omfattande midsommarfirande utan blev badutflykt med lite picknickbuffé på midsommaraftonen. Picknickbuffén gjordes klar och i ordning i förväg hemma, och sen hade vi med en engångsgrill för att kunna värma på det lite bara.

I picknickkorgen fanns det
 • baconlindade vattenkastanjer - motsvarande som mitt bidrag i tapastävlingen, fast i budgetvariant med bacon istället för serranoskinka,
 • grillade kycklingben,
 • grillade majskolvar,
 • potatissallad
 • vitlöksbaguetter - latvarianten med köpta av olika slag för att passa in till alla i familjen. Vanliga till majoriteten av familjen, naturligt glutenfria (med guarkärnmjöl) från Garbo till mig och sen vanliga bake-off baguetter till dottern som snittas och fylls med lite hemgjort mjölk- & sojafritt vitlöksmör innan gräddningen. Kan bara uttala mig om de naturligt glutenfri från Garbos och jag tycker väl inte att de var nån jättehöjdare utan rätt gummiliknande i konsistensen, så de lär jag nog inte köpa igen.
 • Lite frukt och (köpta) kex
 • och som dryck - en flaska med koncentrerad rabarber- & hallonsaft som blandades till allt eftersom det gick åt i en tillbringare med hälften vatten och hälften Sprite/fruktsoda/sockerdricka

Kycklingbenen penslades med lite hemgjord grillolja innan de stektes i ugnen hemma kvällen innan och sen fick de en snabbis på grillen för att bli varma och majskolvarna gnoddes in med en liten skvätt grillolja också innan de hamnade i picknickkorgen och grillades lite snabbt på engångsgrillen vi hade med oss. Grilloljan gjordes helt enkelt genom att lite hemblandad grillkrydda blandades ut i lite rapsolja.

Hemblandad grillkrydda
- bara kryddor, inga konstigheter
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
4 tsk paprikapulver
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
2 tsk timjan
2 tsk chilipulver

Blanda alla kryddorna i en burk. Mortla gärna timjanen lite innan den blandas i.


  Inga kommentarer:

  Skicka en kommentar