Lammköttet marinerades med olivolja, en skvätt balsamvinäger, lite salt & peppar och sen ganska mycket vitlök & färska örtkryddor. Grönsaksspetten penslades med lite olja och sen lite flingsalt.
Potatissallad med balsamvinäger
ca 10 medelstora kokta potatisar
10 cocktaitomater
1 rödlök
2 avokado
½ paprika
ev 1-2 nävar ruccola, babyspenat eller liknande
Dressingen:
1½ dl olivolja
½ dl balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
1 tsk senapspulver
ca ½ dl hackade färska örtkryddor (basilika, oregano, dragon tex) eller 2-3 tsk torkade
Salt och peppar
- Finhacka eller pressa vitlöken och hacka färska örtkryddor och blanda med övriga ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
- Strimla rödlöken och paprikan. Halvera cocktailtomaterna. Dela avokadon, ta bort kärnan, dra av skalet och skär i bitar och dela potatisen i bitar.
- Blanda ner allting i dressingen. Avsluta med att ev blanda ner lite späda salladsblad, tex ruccola, babyspenat etc.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar