onsdag 4 augusti 2010

Mango chutney-kyckling

Snabblagat och väldigt enkelt att fixa om det är ont om tid.
Kycklingfiléer tinas om de är frusna (enklast i mikron ca 10 min så pass att de går att dela). Skär kycklingen i skivor eller bitar. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingbitarna i olja eller mjölkfritt margarin. Stek i omgångar och ta upp när de är genomstekta om det är mycket kyckling. När all kyckling är färdigstekt läggs allt tillbaka i stekpannan, strö över lite grillkrydda och klicka i en eller ett par rejäla matskedar med mango chutney och blanda om försiktigt så att alla kycklingbitarna blir smaksatta och varma. Servera.

---

De flesta burkarna med mango chutney som jag sett i mataffärerna har relativt rena innehållsförteckningar, vi skulle i varje fall kunna använda alla sorter som jag har läst på i affären här hemma, men ofta är kryddor samlade under en beteckning så om det är nån särskild krydda som man inte klarar av så kan man lika gärna göra egen för att vara på den säkra sidan och då utesluta det man inte tål om man inte orkar ringa tillverkaren och få reda på vad det är för olika kryddor. Så därför passar jag på att slänga in ett recept på hur man gör sin egen mango chutney.

Mango chutney
250 g tärnad mango (tex från frysdisken om man vill vara bekväm)
1 gul lök
2 dl råsocker
½ tsk kanel
½ tsk muskot
½ tsk vitpeppar
1 vitlöksklyfta
1½ dl vitvinsvinäger


Tina mangon om du använder fryst. Finhacka lök och vitlök. Blanda alla ingredienser utom mangon i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och sjud på medelstark värme ca 30 minuter tills det blir syltliknande. Rör om ett paar gånger under tiden
Blanda ner mangon och sjud ytterligare ca 20-30 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Häll upp på glasburk och sätt på locket när den svalnat helt. Förvara i kylskåpet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar