fredag 2 juli 2010

Förra veckans meny - Veckomenyn v 25


 Måndag: Grillad flintastek, pommes, bearnaisesås

Tisdag: Svarta lådan, ris

Onsdag: Falukorvswok, pasta
Strimlad falukorv & en påse frysta wokgrönsaker och lite salt, peppar, ingefära, vitlökspulver och en liten skvätt sweet chilisås.

Torsdag: Panerad fisk, ugnsrostade rotsaker
Pangaisusfilé som fick först ligga i saltvatten en stund, därefter vänd i en blandning av krossade Änglamarks Cornflakes & Maizena majsstärkelse med en gnutta salt och sen direkt ner i en stekpanna med olja. Blandade rotsaker - potatis, sötpotatis, jordärtskockor, morötter, palsternacka och polkabetor - delas i bitar och blandas i långpanna med lite olja och lite salt, peppar och örtkryddor och in i ugnen tills de är mjuka.
Lördag: Helstekt vitlöks- & sweet chilikyckling, potatis
1-2 pressade vitlöksklyftor blandas med lite mjölkfritt margarin och salt och peppar. Blandningen gnos in under skinnet på bröstet och på låren på kycklingen samt innuti. Därefter penslas den utvändigt med sweet chilisås. Lägg med bröstet nedåt i en ugnsform som precis rymmer kycklingen. In i ugnen, ta ut efter halva tiden och vänd på den så att bröstet ligger uppåt på kycklingen och pensla på nytt med lite sweet chilisås innan den ställs in i ugnen tills den är klar. 175 grader och jag har för mig att man brukar räkna med ca 40-50 min per kg tinad hel kyckling.
Söndag: Couscous-/pastasallad
Blandat hopplock i en stor skål av det som alla i familjen kan äta som bla kyckling(rester), majs, gurka, paprika mm. En skål med grönsallad bredvid (eftersom den inte rymdes i den första skålen), en med pasta, en med majscouscous och sen lite ost i andra skålar bredvid så får var och en blanda på sin egen tallrik.


---


Den här veckan, v 26 har det inte blivit någon veckomeny eftersom jag tvingades att frosta av frysen eftersom dörrarna knappt gick att stänga och hyllplanen var närmare 7 cm tjocka (jämfört med ca 1cm normalt), trots att det bara var lite drygt 2 månader sen jag gjorde det senast. 

Så här har det snarast blivit restätning av div slattar ur frysen nästan hela veckan för att bli av med allt sånt - två köttfärsbiffar här, 3 frusna broccolibuketter där, lite majskorn och grön sparris här, 2 portioner köttgryta där osv. Och att lägga upp en veckomeny för de sista dagarna i helgen känns ingen större idé. Så nya tag till nästa vecka istället.


1 kommentar:

  1. Tack för en superbra blogg med en massa bra recept! Numera är det inte så svårt att vara en födoämnesallergisk familj!

    Tack

    Hälsningar från Annika, också Lkpg-bo!

    SvaraRadera