måndag 8 mars 2010

Kardemummaflarn med kokos & bovete

Väldigt enkla och lättbakade kakor. Rör ihop, klicka ut, grädda och låt svalna. Men klicka ut dem glest på plåten för de flyter ut rejält. Blir ca 40-50 st beroende på hur stra man gör dem. 9-12 klickar/normalstor plåt brukar fungera bra utan att de flyter ihop allt för mycket.

75 g Mjölk- och sojafritt margarin*
2 dl socker
2 msk ljus sirap
3 msk kokosmjölk*
1 dl riven kokos
3 dl boveteflingor
½ dl Maizena majsstärkelse
1 tsk kardemumma

* kontrollera innehållsförteckningarna så de inte innehåller något du inte tål
  • Blanda socker, kokos, boveteflingor, majsstärkelse och kardemumma i en skål. Smält margarinet och låt svalna lite. Häll margarin, sirap och kokosmjölk bland de torra ingredienserna i skålem och rör ihop. Låt stå och svälla ca 15 minuter om tid finns. 
  • Klicka ut på bakplåtspapper på en plåt med hjälp av två teskedar. Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 8 minuter. Ta ut ur ugnen när de flutit ut till tunna flarn och fått lagom mycket färg. OBS! att de fortfarande är mjuka då. Låt ligga kvar på plåten några minuter tills de börjar stelna innan de lossas från plåten och läggs på plant underlag för att svalna och stelna klart.

Variera dem lite/göra dem lite festligare? Gör lite smörkräm med mjölk- och sojafritt margarin, florsocker och någon smaksättning och lägg ihop flarnen två och två med lite smörkräm emellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar