Recept, tips, fakta och fallgropar.
Alla recept är utan mjölk, ägg, soja, jordnötter,
nötter, mandel, gluten & sädesslag
söndag 19 december 2010
Lucka 19 - Saffranskola
Saffranskola
50 g mjölk- & sojafritt margarin
2 dl kokosmjölk
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 paket saffran (0,5 g)
Smält margarinet i en tjockbottnad kastrull. Blanda därefter ner alla övriga ingredienser. Om man vill kan man vänta med att blanda ner saffranet till sist när själva kolan är färdigkokt.
Koka utan lock ca 15-30 minuter beroende på grytstorlek och värmeläge på plattan. Testa med kulprov.
När kolan klarar kulprovet hälls den upp i en form klädd med bakplåtspapper. Låt svalna. Klipp eller skär i bitar med en vass kniv och slå in i smörpapper eller cellofan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar