Detta recept är hämtat från boken "Klaras GI-mat" och jag lyckades följa det nästan helt, bara ett par mindre ändringar. Jag bytte ut vitvinsvinägern mot hallonbalsamico och sen la jag till lite örtkryddor i dressingen jämfört med originalreceptet.
Färgglad sallad
2 röda äpplen (med skalen på)1 rödlök
½ gurka (skalad)
1 gul paprika
2 avokado
Dressing:
1 msk hallonbalsamvinäger (Zetas hallonbalsamico på glasflaska för att undvika baljväxttillsatser mm)
3 msk olivolja
ca 2 tsk torkade örtkryddor
lite salt och peppar
Finhacka löken, kärna ur och skär äpplen och paprika i små tärningar. Skala gurkan och tärna den. fortsätt med att ta bort kärnan och skalet från avokadon och tärna. Blanda dressingen, häll över och blanda runt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar