söndag 6 juni 2010

Snabbpizza

I fredags blev det som planerat pizza till middag, men eftersom jag dels har fullt upp med tentaplugg just nu och att hushållsassistenten är utlånad så vill jag inte ställa mig och göra vanlig pizzadeg till övriga familjen för hand så fick det bli snabbvarianten på pizza:

Botten:
Vanliga pizzor med vete/gluten: hönö-/polarkaka som botten
Vete-/glutenfri botten: Moilas flatbread (ett av väldigt få köpebröd som är naturligt glutenfria och utan mjölk, ägg, soja och baljväxtbaserade tillsatser)

Tomatsås: En förpackning krossade tomater med basilika mixades till lite slätare konsistens och fick lite extra kryddning.


Tomatfri pizza - Ajvar relish (röra med paprika och aubergine) breddes på istället för tomatsås.

Topping - efter vad man önskar, här blev det till huvuddelen skinka just denna gång.

Istället för ost till mjölkallergiker - krossade nachochips som strös över.

Och sen in i ugnen ca 250 grader tills det blivit varmt, eller om man har ost på - tills osten smält. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar