söndag 27 juni 2010

Bärremmar

Ett perfekt snacks istället för godis om man blir sugen på något. inspirerade av de hallon- resp. Blåbärsremmar som finns att köpa från René Voltaire, men drygt 40:- för två remmar är betydligt mer än vad vår ekonomi pallar med - i synnerhet när det är så enkelt att göra själv.

1 dl blåbär
1 dl hallon
10 stora björnbär
7 torkade ekologiska aprikoser
2 stora bananer
ev 1 avokado

 • Finhacka aprikoserna. Lägg aprikoser, hallon, blåbär, björnbär, bananer och ev avokado i en matberedare och finfördela till en smet. Bred ut på bakplåtspapper på 2-3 plåtar beroende på storlek på plåtarna. Ställ in plåtarna i ugnen på max 50 grader med ugnsluckan lite på glänt för att släppa ut fukten. (Jag brukar stoppa ett grytunderlägg i kork emellan.) Låt stå på tork tills det blivit sega plattor som lätt lossar från bakplåtspappret. Klipp i remmar.

Ingen vidare bra bild, men en tills vidare för att ha någon över huvud taget

3 kommentarer:

 1. Håller som bäst på att prova på att göra Bärremmarna. Men nu börjar jag bli lite osäker... ungefär hur länge har du dem i ugnen??

  SvaraRadera
 2. Jag har oftast ställt in dem i ugnen på kvällen efter maten och sen har de fått stå där över natten så man har tagit ut dem ur ugnen på morgonen och sen har de fått stå i rumstemperatur fram till kvällen för att torka till det sista innan jag klippt i remmar. Men det beror även lite på hur stora plåtar/hur tjockt lager man gör på plåten när man brer ut dem hur lång tid det tar.
  Brer man ut smeten för tunt så blir de spröda och då går de sönder när man ska dela istället för att bli lite "halvsega".

  SvaraRadera
 3. Tack för svaret! Får ta och göra ett nytt försök en annan dag! Blev inte så lyckat den här gången ;-) Ska göra lite tjockare och ha dem över natten nästa gång.

  SvaraRadera