En nätkompis på ett forum hade varit i skogen och plockat blåbär idag och hade därefter gjort en blåbärspaj som såg riktigt smaskig ut vilket inspirerade mig till att fixa något till kvällsfika här hemma också. De blåbär jag fick ihop för några dagar sen håller jag hårt i tillsvidare. Däremot så fanns det ett par påsar rabarber som flyttat tillbaka i frysen här hemma och som kunde få komma till lite användning.
Rabarber i en pajform med lite socker och kanel och in i ugnen tills rabarbern tinat. På med lite mer socker som blandats med potatismjöl. Över ett smultäcke gjort på 3 dl riven kokos, 1 dl majsstärkelse, 100 g mjölk- och sojafritt margarin och 1-2 msk socker och sen in i ugnen på 175 grader. Platta till det lite så det breds ut mer med en gaffel när margarinet börjat mjukna och smälta en aning. Grädda tills den får fin färg och rabarbern är mjuk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar