torsdag 30 juli 2009

Fiskpaket i folie

För ett tag sen fick jag höra ett tips om just hajmal. Eftersom det är en fisk som ofta lever nere i dyiga bottnar så händer det att fiskköttet ibland tar smak av den omgivningen så att det får en jordig bismak. Tydligen så ska man kunna motverka det genom att lägga fisken i saltat vatten med en skvätt citron i ca en timme innan man tillagar den. Så det var jag tvungen att testa idag när det var hajmal/pangaisus på veckomenyn här hemma. Inte för jag vet om just våra fiskar hade jordsmak innan, men det märktes inget när den var tillagad i varje fall så det kanske funkar.

Det blev varsitt paket till de olika medlemmarna i familjen. På så sätt är det enkelt att variera innehållet efter olika allergier. Det gäller bara att hålla rätt på vilket paket som är vilket i så fall.

När fiskfileerna togs upp ur saltvattnet så torkade jag först av dem och penslade sen med lite olivolja och strödde över lite citronpeppar och en gnutta flingsalt. På foliebitarna lades lite fint strimlad salladslök och lite citronmeliss, ovanpå det hamnade fiskfilén som veks dubbel med några halverade cocktailtomater emellan och en minimajs som delats på längden. Och sen fick de som tål mjölk lite fetaost på toppen. Paketen veks ihop och placerades på en plåt under långpannan med klyftpotatis i ugnen ungefär i halvtid för potatisen så blev allt klart samtidigt.

Fiskpaketen (med fetaost) innan folien veks ihop och innan tillagningen i ugnen.


Som tillbehör till fiskpaketen och klyftpotatisen skalade, gröpte ur och skivade en gurka i ca ½ cm tjocka skivor som jag fräste ett par minuter i en stekpanna med lite olivolja, dill och sen avslutade med lite flingsalt.

Den färdiga middagen!

1 kommentar:

  1. Vilken bra tips om den fisken! För det är just pga av dysmaken som jag inte längre köper den. Ska kanske prova den igen.
    /smoothie
    (blogg.smoothiesrecept.se

    SvaraRadera