söndag 4 september 2011

"Nytt" kök - ny inspiration?

Inspirationen (och orken) har varit totalt bortflugen, därav att bloggen har legat still ett bra tag. Det har inte bara varit inspirationsbrist vad gäller bloggen utan rent allmänt vad gäller matlagning. Utöver den allmänna situationen med ork och så kan man knappast påstå att köket i sig har bidragit till att öka inspirationen - mörkt, litet och trångt, slitet och knappt några arbetsytor - utan snarast tvärt om.

Eftersom det är hyresrätt vill man ju heller inte lägga ut några större summor på att renovera. Och att be hyresvärden fixa skulle ju bara innebära ökad månadskostnad, om de över huvud taget skulle tycka det var motiverat att göra något åt det. Men nu ledsnade vi (läs: jag) totalt på köket och bestämde att vi lägger ändå ett par hundra och några timmars jobb på att fixa till det.

Innan: 
  • Väggarna runt fönstret och vid dörrarna målat i en lite dov grön färg. Andra väggen tapetserad med en aningens melerad grön tapet i två mörkare nyanser än det som var målat.
  • Enklast möjliga köksskåp i vit melamin med enklast möjliga vita standardhandtagsbyglar. Färgen på skåpsdörrarna sliten vid handtagen och färgen sliten även på handtagen.
  • "Smutsgult" melerat golv
  • 20+ år gamla vitvaror förutom egenköpt diskmaskin

Efteråt:
Samma golv och samma gamla vitvaror samt samma skåpsdörrar ... men:
  • Nya röda handtag (6 st för 15:- på Ikea så trevligt pris)
  • Målat ljussgrått runt fönstren och ljusgrå tapet på den tapetserade väggen
  • Lite nya accessoarer i form av ny duk, gardin och lite småprylar
Resultatet? Känns som ett helt nytt kök som upplevs som dubbelt så stort och känns nytt och fräscht och riktigt inspirerande att vara i.

Den trekantiga matplatsdelen sedd från hallen


 Köksskåpen med nya handtag

Förhoppningsvis kan det få bli lite nystart med lite ny inspiration både vad gäller matlagning och bakning över huvud taget, men också att hålla bloggen lite mera uppdaterad än vad som blivit senaste månaderna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar