Perfekt om man behöver något snabblagat (men har tinat ev fryst lax innan).
Jag brukar ofta köpa Eldorados ojämna laxbitar som är frysta 400g-förpackningar. Tycker att det är ett ganska perfekt sätt som de valt att sälja lax på genom att betydligt mer av laxen tas till vara till människoföda . Med alla dessa portionsbitar av lax som säljs frysta blir det ju en del spill ifrån och varför inte utnyttja "resterna" till mat också. Om man ändå ska finfördela det till färsliknande så spelar det inte så stor roll att det inte är perfekt lika stora bitar. Ofta är det relativt stora bitar, men nån enstaka gång har jag råkat ut för att det mest varit småplock. Framför allt så är det betydligt billigare om kassan är skral.
Laxbiffar/burgare - 4 portioner
400 g benfri lax, utan skinn
1 finhackad rödlök
1 tsk salt
½ dl hackad dill
2 msk potatismjöl
olja till stekning
- Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en smet. Forma biffar eller burgare med händer sköljda i kallt vatten och lägg på en vattensköljd skärbräda. Stek i olja, ca 2 minuter/sida.
I stekpannan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar