söndag 17 januari 2010

Aprikoskyckling

Snabbt, enkel och god kycklingrätt med bara ett fåtal ingredienser.

Aprikoskyckling, 4 personer
1 kg kycklingdelar, t.ex. ben eller lår eller en hel kyckling styckad i bitar
ca 10 cm purjolök
10 torkade aprikoser
5 dl buljong (färdig buljong eller buljongtärning + vatten)
Lite peppar
Lite olja för bryning

(Jag brukar använda mig av Knorr Organic kycklingbuljong, den fungerar med de allergier som vi har i vår familj.)


  1. Ta bort skinnet från de tinade kycklingdelarna. Strimla purjolöken och dela aprikoserna i småbitar.
  2. Hetta upp oljan i en gryta eller traktörpanna. Bryn kycklingdelarna i omgångar i oljan så att de börjar få lite färg.Krydda med lite peppar.
  3. Ta upp kycklingen ur pannan och lägg i aprikoser och purjolök. Bryn försiktigt ca 2 minuter utan att det tar färg, smula över buljongtärning och häll i vatten alt tillsätt färdiga buljongen. Rör om och låt koka upp.
  4. Lägg tillbaka kycklingen i pannan/grytan och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Vänd på kycklingdelarna i halvtid.
  5. Ta upp kycklingen och håll den varm. Låt såsen koka ihop så att lite drygt halva mängden återstår. Mixa såsen slät.Känns den tunn och rinnig så får den koka ihop ytterligare ett par minuter och om den är tjock så kan man späda den med lite vatten eller buljong till lagom såskonsistens. Lägg tillbaka kycklingbitarna i såsen och låt allt bli varmt igen innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar