lördag 7 augusti 2010

Tips: Frityrsmetsmix

Frityrsmetsmixer brukar ofta innehålla vetemjöl och recept för att göra själv är också ofta baserade på vetemjöl och ofta gärna ägg i smeten också. Jag har testa med lite olika, men tyckt att det har varit svårt att få till någon bra frityrsmet som varit lika bra som de med vetemjöl och/eller ägg(vitor).

Härom dagen hittade jag en ny produkt från Santa Maria i deras Thai-serie som nyligen dykt upp, en pulvermix på frityrsmet som är "utan allt". 



Den innehåller rismjöl, modifierad majsstärkelse, socker, salt, surhetsreglerande medel - E500 (dvs bikarbonat) och förtjockningsmedel E415 (som är xantangummi och som inte är baljväxtbaserat) och den ska bara blandas ut med vatten. En påse innehåller 140 g mix och den blandas med 2 dl vatten och därefter är det bara att doppa det som man vill fritera - kött, fisk, skaldjur, frukt eller grönsaker innan det läggs ner i oljan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar