Sidor

söndag 2 maj 2010

Enkel auberginerätt

Ta en aubergine och skär i ca ½-cm tunna skivor på längden. Strö över lite salt och lägg skivorna i ett durkslag för att vätska ur sig ca 30 min innan fortsatt tillagning. Skölj aubergineskivorna hastigt för att få bort saltet men utan att de drar åt sig vatten igen och torka torra. 

Stapla aubergineskivorna i en ugnssäker form och bred ut ett lager ajvar relish* mellan aubergineskivorna. Strö över lite ströbröd eller krossade cornflakes (tex Änglamarks) på toppen. Stek i ugnen ca 200 grader tills auberginen är genomstekt.

Servera antingen som vegetarisk huvudrätt ihop med t.ex. ris, eller låt auberginen bli grönsakstillbehör.

(* Ajvar relish är en paprikaröra som finns i flera olika styrka. Den jag brukar köpa är från Willys och innehåller paprika, aubergine, solrosolja, socker, fefferoni, salt, vitlök och vinäger.)

Tål man mjölk kan man även lägga skivor av mozzarella på toppen innan man strör över ströbröd/krossade cornflakes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar