Sidor

tisdag 10 augusti 2010

Majssoppa med baconströssel och nachos

En snabb och enkel soppa som mättar bra. Mängden nedan var vad jag lagade till här hemma till 6 personer och det blev ungefär 2 portioner över .. av soppan i varje fall, baconet såg de till att äta upp.

Majssoppa med baconströssel och nachos, 8 personer

750 g majskorn
15 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
0,75 dl Maizena majsstärkelse
1,5 l vatten + 3 buljongtärningar (eller motsvarande mängd buljong)
2 paket bacon
Nachochips

Värm ugnen till 150 grader och lägg in nachochipsen så de blir varma under tiden som du gör soppan.

Skölj och strimla purjolöken och pressa vitlöksklyftan. Lägg majskorn, purjolök, vitlök, sambal oelek och majsstärkelse i en matberedare och mixa, ev i två omgångar om matberedaren är liten. Mixa inte helt slätt utan låt en del majs vara kvar i bitar så det är lite grynigt. Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull. Lägg i den mixade majsen lite i taget i buljongen och rör tills det löser sig. Låt sjuda under lock ca 10 minuter. Rör om då och då så det inte blir ett tjockt lager på botten.

Hetta upp en stekpanna och klipp baconet i småbitar och stek knaprigt. Ta upp och låt rinna av på lite hushållspapper. Lägg baconströsslet i en skål och toppa soppan i tallrikarna med lite bacon. Servera med de varma nachochipsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar